Rugby-VM 2015

Rugby-VM 2015 går av stabelen i Cardiff, England på noen av sportens beste arenaer. Arrangementet er et av de største, om ikke DET største sportsarrangementet i 2015. Selv om sporten formelt har eksistert i 150 år, er det ikke vært arrangert VM-turneringer lengre enn siden 1987, i alt 7 så langt.

La oss ta et tilbakeblikk på rugbyens historie. Helt sidene tumultene i engelsk rugby i 1895 og den etterfølgende av splittelsen av ligaer og forbund, har to ulike former for rugby utviklet seg. Disse er Rugby League og Rugby Union.

Rugby League, som oppsto i 1895, er litt annerledes enn Rugby Union. Ulikhetene er antall spillere (13), posisjonene på banen, enkelte regler, samt poengene lagene mottar for tries, drop goals og penalties.

Rugby Union spilles med 15 spillere på hvert lag men har også en nedskalert syvmannsversjon. Syvmannsversjonen er en offisiell OL-gren og en del av programmet i 2016. Rugby Leagues nedskalerte versjon spilles med ni utespillere på hvert lag. Når Rugby diskuteres er det viktig å vite hvilken av sportens fire utgaver som er oppe til debatt.

Rugby League-VM ble etablert i 1954, og har blitt arrangert siden da med totalt 17 turneringer så langt. Den seneste ble arrangert I 2013 med England, Wales, Irland og Frankrike som vertsnasjoner. Publikumssnittet for matchene lå på 14,374. VM I 2017 skal etter planen arrangeres i Australia og New Zeeland. Australia har hatt nesten absolutt dominans i turneringen og har spilt i alle finaler siden 1975, med kun ett tap mot New Zeeland i 2008.

Rugby-VM (en Rugby Unions turnering) er betraktelig større og mer populært. Under forrige VM i New Zeeland i 2011 var det et snitt på 30,777 tilskuere på hver match. 2007 utgaven som ble arrangert i Frankrike, Skottland og Wales innehar så langt publikumsrekorden med et gjennomsnitt på 47,150 tilskuere per match. Det er store forventninger til årets VM som går av stabelen mellom 18. september og 31. oktober. Billettene ble lagt ut for salg i september 2014 og pågangen har vært enorm. Så langt ser det ut til at alle tilskuerrekorder, være seg på arenaene eller tv, kommer til å bli overgått til gangs. Så langt har Australia, Sør-Afrika og New Zeeland vunnet turneringen to ganger hver seg, imens England har tatt hjem tittelen en gang.

20 lag er fordelt på 4 grupper med 5 lag i hver. De to beste lagene i hver gruppe kvalifiserer seg til kvartfinalene som spilles etter utslagsmetoden, på samme måte som semi-finalen og selvfølgelig, finalen. Vinnertroffeet er Webb Ellis Cupen, oppkalt etter personen som etter sigende oppfant Rugby under sin tid som student ved Rugbyskolen i Rugby, Warwickshire i 1823.

Regjerende mestre, New Zeelands berømte “the all blacks”, ansees å være et av de beste Rugby-lagene noensinne. De har vært nominert til årets Rugby-lag fem år på rad og regnes for å ha meget god sjanser for å forsvare tittelen.

Spiller som forventes å føre sine respektive lag frem til seiere er bl.a. Dan Carter, Richie McCaw, Kieran Read og Brodie Retallic (New Zealand, 'all blacks'), Handre Pollard, Victor Matfield og Jan Serfontein (Sør-Afrika, 'Sprinboks') , Kahn Fotuali'i, George Pisi og Ken Pisi (Samoa, 'Manu Samoa'), Matt Scott, Alex Dunbar and Duncan Taylor (Skottland, 'Thistle'), Sergio Parisse (Italia, 'Azzurri'), Agustin Creevy og Juan Martin Hernandez Lobbe (Argentina, 'los Pumas') Sam Burgess og Chris Robshaw (England, 'Red Rose'), Matt Giteau og Michael Hooper (Australia, 'Wallaby'), Leigh Halfpenny og Jamie Roberts (Wales, 'Red Dragons'), Sebastien Chabal, Morgan Parra, Sofiane Guitoune og Thierry Dusautoir (Frankrike, 'Les Blues') Jonathan Sexton, Paul O'Connell og Luke Fitzgerald (Irland, 'Shamrock').

Sports Event er stolte over å siden 2006 ha vært markedets mest pålitelige billettleverandør med vår “forrådsgaranti” policy. Alle bestillinger behandles av en av våre salgsrepresentanter for å sikre beste mulige kundebehandling.

Nøl ikke! Kjøp dine Rugby-VM billetter i dag fra Sports Events 365. På vårt utvalg av billetter til Rugby-VM –billetter finns det ingen skjulte avgifter.

La Liga (Liga BBVA) teams
Mest populære Rugby-VM 2015 billetter
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det