Internazionali BNL d'Italia (Italian Open)

Roma Masters, også kjent som den italienske Åpne eller det italienske mesterskapet, er en av de mest prestisjefylte tennisturneringer erstattet bare av de fire Grand Slam-turneringene. Det spilles på røde grusbaner, og på denne flaten dens betydning er andre bare til den av Roland Garros-turneringen (The French Open).

Turneringen er en av de svært prestisjetunge ni turneringer som komponerer ATP World Tour Masters 1000. Disse turneringene holder mye av betydning for tennisspillere, som lykkes i dem, bortsett fra å tjene vinnerne store premiene, har en stor innvirkning på spillerne 'rangering i ATP (Association of Tennis Professionals) rangering skala.

De Roma Masters spilles i første halvdel av mai hvert år i lokalet av Foro Italico i Roma (Bare i nærheten av Stadio Olimpico). Dens viktigste domstol har en kapasitet på 10 400 seter.

Turneringen ble spilt siden 1930, og var ikke alltid holdt i Roma. Det startet i Milan, og gjennom årene har blitt holdt også i Torino, Perugia og Taranto. Den første mannlige spilleren til å vinne det var den legendariske amerikanske spilleren, Bill Tilden. Mange gode spillere har spilt og vunnet turneringen siden den gang. Jaroslav Drobný, født i Tsjekkoslovakia og senere bli en egyptisk statsborger, var den første spilleren til å vinne tittelen Roman Masters Champion to ganger, fortløpende, i 1950 og 1951; Han deltok også i finalen i de neste to årene, og vant det enda en gang i 1953, og ble dermed en av bare noen få å vinne tittelen tre ganger. De andre er den nåværende hjemmelshaver Novak Djokovic (2008, 2011 og 2014) og Marty Mulligan (1963, 1965 og 1967). Spillere som har vunnet turneringen to ganger er: Nicola Pietrangeli, Rod Laver, Ilie Năstase, Björn Borg, Vitas Gerulaitis, Andrés Gómez, Ivan Lendl, Jim Courier og Thomas Muster. Men ingen andre spillere har vist sin dominans av turneringen som Rafael Nadal, som har syv mesterskapstitler knyttet til hans navn. Han og hans leire-overflaten utfordrer Djocovic, møttes i Roma Masters finalen 4 ganger, splitte vinner jevnt mellom dem (Nadal vant i 2009 og 2012, Djocovic i 2011 og 2014). Roger Federer gjorde det til det endelige spillet tre ganger (2003, 2006 og 2013), men kunne ikke overvinne spansk Felix Mantilla og Nadal. Den siste italienske spilleren å vinne Italian Open Menn Singles var Adriano Panatta i 1976.

Kvinnenes turnering også begynte i 1930. Den første finalen så spansk Lili de Alvarez slo italienske Lucia Valerio, som gikk på å vises fire ganger i finalen, og vant det en gang. Vellykket spillere i kvinnenes turnering er: Chris Evert (5 seire på syv kamper i det siste), Gabriela Sabatini, (4 seire på seks kamper), Conchita Martinez (5 påfølgende opptredener i finalen, hvorav 4 hun vant fortløpende), Margarita Court (3 seire), Maria Bueno (3 seiere), den nåværende innehaver av tittelen, Serena Williams (3 seiere), Maria Sharapova, Jelena Jancovic, Martina Hingis, Amélie Mauresmo, Leslie Turner Bowrey og Doris Hart (alle med 2 seire). Den siste italienske spilleren til å vinne kvinnenes tittelen var Raffaella Reggi, i 1985.

Roma Masters består også av Double, menn og damer Doubles, som ble lagt i 1968. Nåværende innehavere av disse titlene er serbiske Nenad Zimonjić og kanadiske Daniel Nestor i Double, menn og Tsjekkias Květa Peschke og slovenske Katarina Srebotnik i Double, kvinner.

Roma Masters of 2015 vil bli spilt mellom May10th og 17. m

La Liga (Liga BBVA) teams
Mest populære Internazionali BNL d'Italia (Italian Open) billetter
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det