AS Saint Étienne ( ASSE )

St Etienne (fullt navn Association Sportive de Saint-Étienne Loire) regnes av mange som den mest suksessrike fotballklubb i Frankrike. St Etienne ble grunnlagt på slutten av første verdenskrig, og spiller sine hjemmekamper på Stade Geoffroy-Guichard, som ligger i byen som er i Loire-området i Frankrike.

Saint-Étienne har en rekke seire i store konkurranser uovertruffen av noen annen klubb. De har vunnet ti Ligue 1-titler, seks Coupe de France-titler, en Coupe de la Ligue tittel og fem Trophée des Champions (den franske Super Cup). De ti ligatitler er de mest profesjonelle ligatitler noensinne vunnet av en fransk klubb, og de har også injisert opp den tredje høyeste antallet Cup seire. Ganske en rekord!

Etter å ha gjort sin første tittel med ballen 1956-7, hovedløpet av ligaen suksess skjedde mellom 1963-1964 og 1975-1976 med deres nyeste tittel i 1980-1981. De var også løpere opp i Europacupen i 1975-6.

Blant de kjente spillerne som har representert St Etienne er Michel Platini som gikk på å bli president i UEFA - og forventes å kjøre for toppjobben i FIFA, Jacques Santini som ble trener for det franske landslaget, og Laurent Blanc, for tiden den leder av Paris St-Germain.

Forrige sesong St Etienne ferdig femte dermed kvalifisere seg for Europa League i den kommende sesongen. Ett problem de kan støte på, er at Max Gradel deres toppscorer har nettopp signert for nyopprykkede Bournemouth i den engelske Premier League

Kjøp AS Saint Étienne ( ASSE ) billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det