FC Girondins de Bordeaux

Bordeaux - eller å gi dem sin fulle tittelen FC Girondins de Bordeaux spille i eliteserien i fransk fotball Ligue 1, der de var de League vinnere i 2008-09.

Dateres tilbake til 1881, da den ble grunnlagt som en multi-idrettslag, er Bordeaux en av de mest suksessrike fotballklubber i Frankrike, etter å ha vunnet seks Ligue 1-titler. Bordeaux har også vunnet fire Coupe de France-titler, tre Coupe de la Ligue titler, (holder rekorden for flest kamper i denne konkurransen) og tre Trophee des champions. Klubben har æren av å ha dukket opp i de fleste finalene i Coupe de la Ligue, etter å ha dukket opp i seks av de 16 finalene omstridt. Bordeaux nå spiller sine hjemmekamper på Nouveau Stade de Bordeaux.

Klubben har en fascinerende historie i at det i 1881 ble det grunnlagt som en gymnastikk og skyteklubb og oppkalt Girondins etter en gruppe franske revolusjonære. Men fotball gradvis ble sentrum for aktivitet og klubben ble profesjonell i 1936.

Gjennom årene har flertallet av spillerne har blitt trukket fra i Frankrike selv. Samtidig Bordeaux har tiltrukket seg noen bemerkelsesverdige utenlandske spillere inkludert Henrique fra Brasil, som scoret en 89nde minutt til Bordeaux seier 1-0 i løpet av Lyon i finalen i Coupe de la Ligue, argentinske Fernando Cavenaghi som scoret 22 mål på 35 kamper og Pauleta fra Portugal som scoret 91 mål på 130 kamper i alle turneringer for Bordeaux, [noe som gjør ham ved hans avgang deres tredje høyeste all-time toppscorer.

Teamet ferdig sjette i 2014-15 sesongen. Blant deres kjente spillere er Julian Faubert, Lamine Sané, og Cheick Diabaté.

Kjøp FC Girondins de Bordeaux billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det