Hellas Verona

Hellas Verona

Hellas Verona Football Club (kjent bare som Verona, eller Hellas i byen Verona selv) spiller i Serie A i den italienske ligaen. Verona ble grunnlagt i 1903 av en gruppe high school-elever, men moderne historie av laget som en kraft i italiensk fotball er fra 1968 da den returnerte til Serie A der det var å bo frem til 1990.

Blant høydepunktene i disse årene var en 5-3 seier i 1972-1973 sesongen som kostet Milan Scudetto (Serie A tittelen), et resultat fra den siste dagen i den sesongen. Året etter Verona trodde de hadde rømt nedrykk etter endt fjerde fra bunnen, men ble sendt ned på grunn av en skandale. Men etter en sesong, vendte de tilbake til toppen tier.

I 1975-76 sesongen, teamet hadde en vellykket kjøring i Coppa Italia, slo ut høyt rangerte lag som Torino, Cagliari og Internazionale fra turneringen. Men skuffelsen var å avvente dem i deres aller første finalen i konkurransen, hvor Verona ble trounced 4-0 av Napoli.

Deres høyeste liga plassering i denne perioden var fjerde i 1982-1983 et år da Verona igjen tapte i Coppa Italia finalen, et tap som var å bli gjentatt i 1983 til 1984 i de siste minuttene av returkampen mot regjerende Serie A vinnere Roma.

Den ultimate suksess var å komme i 1984-1985 sesongen når Verona vant League mesterskap for første og eneste gang. Blant spillerne som har hjulpet dem på veien var Antonio Di Gennaro som hadde håndlag med å score mål i avgjørende øyeblikk, Giuseppe Galderisi, Hans-Peter Briegel på midtbanen og danske spissen Preben Elkjær.

Senere år så formuer flo og Verona tilbrakte flere år borte fra toppen, inkludert et opphold i tredje divisjon. Men 2013-14 sesongen så teamet tilbake til den øverste ligaen, etterbehandling tiende med en liten nedgang til trettende i 2014-15. Lagets toppscorer ble Luca Toni med 22 mål, mens islendingen Emil Hallfreðsson hadde en bemerkelsesverdig ni assists.

Hellas Verona, sammen med sine lokale rivaler Chievo spiller i Stadio Marc 'Antonio Bentegodi, regnes som en av Italias ikoniske stadionene. Bygget i 1963, er arena eneste feil at det kan være for stor for de lagene det huser. Bakken ble renovert for World Cup i 1990 og ble en ypperlig arena for fotball, med en ekstra tier, nytt tak, bedre sikt og fantastiske transportforbindelser til og fra byen Verona. I 2000 begynte arbeidet på bunnen tier som nye forbedringer ble nødvendig, men dessverre disse ble aldri ferdig. Likevel både i bakken og Hellas Verona er vel verdt et besøk.

Ikke vent! Kjøp Hellas Verona billetter fra Sports Events 365 i dag

Kjøp Hellas Verona billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det