Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers er en av de mest suksessrike lagene i NBA (National Basketball Association), som spiller i Stillehavet delingen av League Western Conference og dele sin hjemmearena, Staples Center, med sine lokale rivaler LA Clippers samt med LA Sparks av Kvinne NBA og LA Kings i National Hockey League. De er for tiden knyttet til nasjonale rivaler Boston Celtics begge å ha oppnådd det formidable antallet 16 NBA-mesterskap. De er også beregnet til å være den rikeste franchise i NBA, med sine 2015 anslått verdi på $ 2,5 milliarder kroner.

Som mange franchisetakere, har Lakers flyttet rundt i landet. De kom inn i eksistens i 1947 med kjøp av en oppløst team, Detroit Gems i National Basketball League (NBL). Det nye teamet begynte å spille i Minneapolis, Minnesota, som kaller seg de Minneapolis Lakers i ære av statens kallenavn, "Land of 10.000 Lakes". I utgangspunktet et medlem av NBL, Lakers vant 1948 NBL mesterskapet før han begynte i rival Basketball Association of Amerika og vinne fem av de neste seks BAA og NBA-mesterskap i Minneapolis etter NBA dannet i 1949. Laget ble drevet av sentrum George Mikan, som er beskrevet av NBA offisielle nettsted som ligaens "første superstjerne". Når Mikan pensjonert Klubben begynte å slite økonomisk, og de flyttet til Los Angeles før 1960-1961 sesongen.

Elleve av sine seksten titler har blitt vunnet siden flyttingen til Los Angeles, senest i 2010. De vant fem mesterskap i en ni år spell i 1980 inkludert deres første seier over Celtics, en "tre-torv" mellom 2000 og 2002 og etter å ha gått glipp av i både 2004 og 2008 finalen, Lakers vant to på rad i 2009 og 2010. Lakers holder rekorden for NBA lengste seiersrekke, 33 strake kamper, satt under 1971-1972 sesongen.

Mange gode spillere har kjennetegnet for Lakers i over seksti år med basketball prestasjon - for å nevne noen: Magic Johnson som var en 12-tid all-star, er tre-tiden NBA MVP og tre-tiden NBA Finals MVP fortsatt utvilsomt beste spilleren i Laker historie, ansvarlig for å bringe Lakers tilbake til primærfaktor etter flere dårlige år. Nåværende spilleren Kobe Bryant er den første spilleren i NBA historien å gjøre 30.000 karriere poeng og 6000 assists. Blant de mange Lakers postene han holder er for poeng scoret i en sesong (2832), for poeng per kamp (35,4), for poeng scoret i et spill (81) og som leder i kamper spilt (1103 og teller). Kareem Abdul-Jabar hjalp klubben til å vinne fem NBA-mesterskap, han selv vant tre MVP priser i en fire års periode, og han var i stand til å forbli en dominerende kraft uavhengig av omstendighetene.

Kjøp Los Angeles Lakers billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det