Montpellier HSC ( MHSC )

Montpellier Hérault Sport Club, kjent som Montpelier HSC eller Montpelier spiller i Ligue 1, toppen tier av fransk fotball, med Stade de La Mosson som sin hjemmebane. Montpelier ble opprinnelig grunnlagt på slutten av første verdenskrig en i 1919, men etter fusjoner, dagens Club dukket opp i 1974. Det er en av bare fire klubber som har spilt i den første sesongen av La Ligue 1 og har fortsatt å spille i den øverste flight åtti to år senere.

Det var først ganske nylig, i 2011-12, som Montpelier oppnådd den ultimate premien i fransk fotball etter endt som Ligue 1 Champions. Montpelier også vant Coupe de France to ganger - tidlig i sin historie i 1920 og nå nylig i 1990, fire år senere ble de slått i finalen, et sted de var å gjenta i Ligacupen i 2011.

Mange kjente navn har spilt for Montpelier gjennom årene. Laurent Blanc som en gang var sjef for Frankrikes landslag, er Montpelier all-time ledende målscorer. Eric Cantona, senere til stjerne for Manchester United, Roger Milla fra Kamerun (vinner av en CAF Legend award), og colombianske Carlos Valderrama, husket for sin særegne blondt hår og flamboyant teknikker på ballen. Toppscorer i år at Montpelier vant ligaen var Arsenal stjerne Olivier Giroud som scoret 21 mål og 9 assists.

Montpelier ferdig i et konkurranse syvende plass i Ligue 1, Lucas Barrios fra Argentina toppen scoret med elleve mål.

Kjøp Montpellier HSC ( MHSC ) billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det