Real Betis Balompie

Real Betis Balompie

Real Betis Balompie, vanligvis referert til like Real Betis, er basert i Sevilla i den autonome spanske regionen Andalusia. Etter å ha vunnet Segunda Division av spansk fotball i 2014-15, er Real Betis nå spiller i den øverste divisjon La Liga.

Navnet Betis stammer fra det latinske navnet for elven Guadalquivir som passerer gjennom Sevilla og Real ble lagt på grunn av den ene gangen beskyttelse av Kongen av Spania (Denne koblingen ble midlertidig fjernet før etter den spanske borgerkrigen da var det igjen tillatt å nevne monarkiet). Klubben ble grunnlagt i 1907 var den andre til å bli etablert i Sevilla to år etter at laget som skulle være deres rivaler ned årene Sevilla FC. Hjemmearena er kjent som Estadio Benito Villamarín i den sørlige delen av byen Sevilla.

Real Betis historie er en av oppturer og nedturer. 1930 begynte med et cupfinalen nederlag å tape 3-1 til Atletico Bilbao i 1931. Et år senere, i Real Betis 25-årsjubileum i år, vant de sin første Segunda Division tittelen og ble dermed den første klubben fra Andalusia til å spille i La Liga. Tre år senere, i 1935, under veiledning av irske trener Patrick O'Connell, vant Betis La Liga, hittil deres eneste øverste divisjon tittel. Dessverre lykkes ikke ble opprettholdt, og når fotball gjenopptatt etter borgerkrigen, ble Betis rykket ned.

Den neste fasen av Real Betis 'historie så bare ett år i den øverste divisjon og fra 1947 et tiår brukt i tredje divisjon i spansk fotball. Når fremmet i 1954, hadde Real Betis æren av å være den eneste klubben for å vinne mesterskapet i hver divisjon i Spania! Den beholdt også enorm støtte, fylle sin stadion regelmessig og tar et stort antall støttespillere til bortekamper.

I 1958-1959 Betis tilbake til den øverste divisjonen, og endte på tredjeplass i 1964. En av deres nøkkelspillere i denne perioden ble Luis del Sol som senere tjente 16 landskamper for Spania.

Real Betis har ennå aldri gjentok sin La Liga seier. Men i cupen konkurransen, har det vært en annen historie. I 1977, den siste line-up var en gjentakelse av 1930, Betis Motstanderne blir Atletico Bilbao - men resultatet ble annerledes. Etter kampen var bundet 2-1, vant Betis det på straffer. Mer nylig i 2004-5, Betis slo CA Osasuna 2-1.

Tilbake til La Liga i 2011-12, Betis ferdig 13. med Ruben Castro ledelsen ikke mindre enn 27 mål. 2012-13 så dem syvende og kvalifisering for Europa League, avslutter i kvartfinalen (på straffer) til sine lokale rivaler Sevilla. Etter nedrykket i 2013-14, er de nå tilbake til La Liga igjen og Ruben Castro vil være ute til igjen flaunt sine mål scorings talenter i den øverste ligaen konkurranse i Spania. Dette bør gi interessant å se på.

Ikke vent! Kjøp din Real Betis Balompie billetter fra Sports Events 365 i dag.

Kjøp Real Betis Balompie billetter online -2016-2017
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det
Vennskaps kamper - Fotball(Fotball) Luzern, Sveits - Swissporarena
13 Aug 2016,
17:30