VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg, normalt referert til like Wolfsburg, er et interessant eksempel på et idrettslag som utviklet seg fra en multi-idrett kompleks gjort tilgjengelig for arbeiderne på Volkswagen bilfabrikk i byen. Andre idretter spilt under selskapets ledelse inkluderer badminton, håndball og friidrett. Fotballklubben eies av en Volkswagen datterselskap og siden 2002 klubbens hjemmearena har vært Volkswagen arena

Byen Wolfsburg er best kjent som hjemmet til Volkswagen Beetle bil og ble kun laget for å gi boliger for bil arbeidere. Etter at begge spiller og utviklings kamper i kjølvannet av WW2, hadde siden etablert seg og til slutt nådde toppen tier av tysk fotball i 1954 der de bodde før nedrykket i 1959.

En lang periode i de lavere lagene av tysk fotball deretter fulgte frem til 1997 da en andre plass i andre divisjon så Wolves (som de er kjærlig kjent) får opprykk til Bundesliga. Generelt tenkt som en midt på tabellen Club, de skåret ut på en Champions League-plass i 1998-99 og spilte i Europa Cup i stedet. De kvalifiserte seg til Intertoto Cup for fire av fem sesonger på begynnelsen av århundret, tapte for italienske siden Perugia i 2003 finalen.

Mye større suksess var å følge. I 2007-08 nådde Wolfsburg sitt høyeste noensinne sted i Bundesliga etter femteplassen, men som ble overskygget av sin aller første Bundesliga-tittelen i 2008-09, og dermed kvalifisere seg for Champions League. Den siste sesongen har vært en stor prestasjon: Wolfsburg kom på andreplass i Bundesliga og kan se frem til umiddelbar adgang til Champions League gruppespillet. I tillegg var det seier i den tyske cupen med 3-1 drubbing av Borussia Dortmund.

Deres toppscorer forrige sesong med 16 mål var nederlenderen Bas Dost med offensiv midtbanespiller Kevin De Bruyne topping tabellen for antall assists - 21 i løpet av sesongen. Dost også scoret hat-trick i kampen mot Bayer Leverkusen.

 

 

Med et team nå klar til å konkurrere, ikke bare i Tyskland, men i topp europeisk konkurranse det bør være noen svært attraktive og spennende kamper som kommer til Volkswagen stadion og tidlig anvendelse anbefales!

Kjøp VfL Wolfsburg billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det