West Ham United

Av alle fotballklubber i London, er West Ham utvilsomt "Cockney klubben". Det er klubben i East End og områdene London sprer østover langs Themsen og elvemunning. Klubben ble startet i 1895 som en fritidsaktivitet ved Londons siste firmaet skipsbyggere og tok selskapets navn som Thames Ironworks Football Club og foreningen med Londons dokk har fortsatt siden. Med den endelige avslutningen av selskapets interesse, ble klubben West Ham United i 1900 og flyttet til Boleyn Ground, nå kjent som Upton Park.

West Ham deltok i den første cupfinalen i 1923 skal holdes på den da nye Empire Stadium på Wembley. Kaotisk assistent førte til 200.000 mennesker flom på bakken for å bli presset tilbake av en legendarisk politimann på en antatt hvit hest (som egentlig var grå).

Klubben største periode med suksess skjedde i 1960 med deltakelse av tre av de store navnene fra det engelske landslaget som vant 1966 World Cup - Bobby Moore, Geoff Hurst og Martin Peters. The FA Cup finalen seier over Preston North End ble etterfulgt av den europeiske Cup Winners Cup og VM-finalen selv der Hurst og Peters scoret målene mellom dem og Moore viste eksemplarisk lederegenskaper.

West Ham suksesser har vært begrenset i forhold til de andre store London klubbene - FA Cup-seire mot Fulham (1975) med Bobby Moore spiller på den tapende siden og deretter en minneverdig 1-0 seier over Arsenal i 1980 med en sjelden ledet mål av Trevor Brooking . De tok Liverpool til en League Cup omkamp i 1981 og var nær å slå samme lag i 2006 da en siste øyeblikk error lov Liverpool å utjevne - de deretter vant straffesparkkonkurranse. Men laget har aldri vært ute av de to øverste lagene av engelsk fotball og har blitt kjent som Academy of Football, med et rykte for å produsere stjernene i engelsk fotball som gikk på å ply deres handel med andre klubber - som Rio Ferdinand, Frank Lampard og Michael Carrick for å nevne noen.

Foreløpig klubben er klar på en av de mest spennende periodene i sin historie. Den kommende 2015-16 sesongen under ny manager Slaven Bilic en tidligere populær West Ham-spiller, vil bli den siste på Upton Park, lenge ansett av nøytrale observatører som en av de mest atmosfæriske begrunnelse i landet, spesielt under flomlys og i et års gang Club vil flytte til den spesialtilpassede Olympic Stadium opp veien i Stratford og godt tjent med offentlig transport.

Blant spillerne som vil inneholde i West Ham-teamet er forwards Andy Carroll, Diafra Sakho og Enner Valencia, midtbanespillere Mark Noble og Cheikhou Kouyaté og et forsvar ledet av Winston Reid. Flere attraktive nye spillere har nettopp blitt lagt til bøkene. Det kan neppe være en bedre tid til å se en kamp på en bakken med så mange minner.

Kjøp West Ham United billetter online -2015-2016
Arrangement
Dato
Pris
Kjøp det